YOUR MOST FLEXIBLE BUSINESS PARTNER

Bel ons via

+31(0)765439466

Werkdagen 

8.00 tot 17.00

Stuur ons een email

info@freeengineering.nl

De hoogste portaalkraan van Europa

Voor de assemblagewerf van ST³ in Polen,  voor de fabricage en samenbouw van jackets voor offshore windmolenparken, hebben we in opdracht van Van Haagen Kraanbouw een portaalkraan ontwikkeld met een hefvermogen van 4×350 t en een hefhoogte van 100 m. Het ontwerp voldoet aan de vereiste normen en specifieke omgevingsvariabelen ter plaatse.

Om de totale belasting op de fundering en met name het traject boven water minimaal te houden is gekozen voor een redelijk open constructie. Dit levert een complexere bouwvorm op, maar reduceert de effecten van windbelasting tijdens stormcondities.

Our standard quality construction

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia.

It is a long established fact that a reader will be distracted by the readable content of a page when looking at its layout. The point of using Lorem Ipsum is that it has a more-or-less normal distribution of letters, as opposed to using ‘Content here, content here’, making it look like readable English. Many desktop publishing packages and web page editors now use Lorem Ipsum as their default model text, and a search for ‘lorem ipsum’ will uncover many web sites still in their infancy. Various versions have evolved over the years, sometimes by accident, sometimes on purpose (injected humour and the like).

  • Met een hoogte van 117 meter en een hijshoogte van 100 meter de grootste portaalkraan in Europa 
  • Door de korte doorlooptijd intensieve samenwerking met klant en fabricators gereed in 11 maanden
  • Totale gewicht van 1.600 ton staal

Klant : Van Haagen Kraanbouw

Locatie : Szczecin Polen

Hoogte : 117 meter

Hijsvermogen : 4 x 350 ton

Oplevering : februari, 2016

Opmerking : Van opdracht tot oplevering in 11 maanden gereed

Constructie

Om de totale belasting op de fundering en met name het traject boven water minimaal te houden is gekozen voor een redelijk open constructie. Dit levert een complexere bouwvorm op, maar reduceert de effecten van windbelasting tijdens stormcondities.

De kraan rust op wielsets met in totaal 64 wielen met een vierlaags scharnierende ophanging, en is voorzien van een hydraulisch stormanker.

Primaire berekeningen

Aan de hand van onze primaire berekeningen is het ontwerp van de fundering uitgevoerd door de opdrachtgever en is aangevangen met de bouw van de rails en uitbouw boven water.

Om de doorlooptijd te verkorten is al in een vroeg stadium overleg met staalbouwer en subcontractors/leveranciers geweest om eventueel bestelling van “long lead items” reeds in gang te zetten.

Direct nadat hoofdconstructies uitgewerkt waren zijn deze in productie genomen, dit in goede samenspraak met de staalbouwer. Specifieke details, zoals trappen en bordessen, maar ook fundaties van lieren en haspels, zijn door ons in principe ontworpen en door de staalbouwer verder geïmplementeerd.

Secundaire constructie

Naast de primaire constructies hebben we tal van secundaire constructies ontworpen die het opereren van de kraan of onderhoud daaraan mogelijk maken of vereenvoudigen.

Hierbij kan gedacht worden aan pennentrekkers, jacking systemen voor onderhoud aan de wielsets, tijdelijke toegangen en bordessen, hulphijssystemen voor uitwisseling van aandrijving en wielen in de trolleys, etc.

Het ontwerp van de liggers en poten is bijvoorbeeld geoptimaliseerd voor de mogelijkheden tijdens installatie van de kraan op locatie.