YOUR MOST FLEXIBLE BUSINESS PARTNER

Bel ons via

+31(0)765439466

Werkdagen 

8.00 tot 17.00

Stuur ons een email

info@freeengineering.nl

Machinebouw

vro2
End of line machine
PS JLS
tert

Free Engineering ontwikkelt klant specifieke complexe machines in disciplines, zoals fijnmechanica, reguliere machinebouw, zware machinebouw, scheepsbouw en offshore. Hoewel er vanzelfsprekend diverse raakvlakken zijn, vergt elke discipline zijn eigen aanpak en specifieke kennis. Hierbij gaat het lang niet altijd alleen om nieuwbouw nieuwbouwprojecten, regelmatig worden onze diensten ingezet om een bestaand machinepark te analyseren en/of te optimaliseren, door enerzijds de productiecapaciteit te verhogen en anderzijds storingen en stilstand te reduceren.

Onze diensten

Fijnmechanica

Vaak zijn de cyclustijden, dynamische belastingen en vermoeiing maatgevender dan statische invloeden. Bij dit soort ontwerpen kan gedacht worden aan sorteermachines, verpakkingsmachines, productiemachines met geringe cyclustijden, machines waarbij compactheid een grote rol speelt en machines voor handling van kleine en/of complexe producten.

Reguliere Machinebouw

Free Engineering ontwikkelt machines waarbij goed gekeken wordt naar het optimaal inzetten van standaard onderdelen en bewezen concepten, maar ontwikkelen waar nodig oplossingen op maat.

Ieder project brengt zijn eigen uitdagingen met zich mee, waarbij de kennis en ervaring van onze opdrachtgevers uitermate belangrijk is. Nieuwe concepten worden tijdens de ontwerpfase uitvoerig getest voordat deze geïmplementeerd worden. Voor sommige opdrachtgevers hanteren we een testfase van enkele duizenden cycli in een lab omgeving, waar bijvoorbeeld een deel van de productielijn waarheidsgetrouw nagebootst wordt.

Zware machinebouw

Ontwerpen worden vaak bepaald door de overwegend statische externe belastingen, omvangrijke constructiedelen, hoogwaardige materialen of extreme omgevingsvariabelen. Een constructie krijgt zijn vorm aan de hand van de belastingen en vervormingen of door bijvoorbeeld de vormstabiliteit, eigen frequentie en/of vermoeiingsgedrag.

Door de omvang en aard van de constructiedelen is kennis van verbindingstechnieken, materialen en faalmechanismen, interacties en slijtagegedrag, regelgeving en toepassing van “proven technology” noodzakelijk.

Structural engineering

Een substantieel deel van onze engineeringswerkzaamheden bestaat uit het verrichten van structureel ontwerp en analyse.

Dit zijn berekeningen op het vlak van: statica en dynamica, lineair en niet-lineair materiaalgedrag, vermoeiing, knik en instabiliteit, stroming, kinematica en het verrichten van faalonderzoeken.

3D scannen

Free Engineering benut  de mogelijkheden die 3D scannen biedt voor het accuraat in kaart brengen van een complexe lay-out, plant of installatie.

Door gebruik te maken van een geavanceerde interface kan deze data snel en accuraat worden omgezet in bruikbare 3D CAD data. Aan de hand van deze data kunnen vervolgens eenvoudig ontwerpen of analyses gedaan worden.

Een ontwerp kan op ieder moment getoetst worden aan de scan, zonder dat daarbij het risico bestaat dat bepaalde details niet ingemeten waren en metingen opnieuw uitgevoerd moeten.